menu

Monsoon Palace Udaipur

De start van de bouw van Monsoon Palace was in 1884, en in de loop van de jaren erna werd de constructie voltooid. Het paleis is gelegen op ongeveer vijf kilometer van het centrum van Udaipur en ligt vlak naast Lake Pichola. Monsoon Palace is vooral bekend voor het mooie uitzicht dat men er heeft over Udaipur.,

Maharana Sajjan Singh liet Monsoon Palace bouwen voor een zeer speciale reden. Van op deze locatie kon men immers de moessonwolken aanschouwen. Maharana Sajjan Singh wou er zelfs een astronomisch centrum van maken.

Het paleis ligt op 944 meter boven zeeniveau. Voor de bouw werd witte marmer gebruikt. De architectuur vertoont lokale elementen (met onder andere de fonteinen die kenmerkend zijn voor Rajasthan).

De meeste toeristen komen niet om Monsoon Palace zelf te bezoeken. Men kan er wel degelijk van de mooie architectuur genieten, maar de voornaamste reden voor een bezoek aan dit verblijf is toch wel het prachtige uitzicht. Als men naar het westen kijkt, ziet men Lake Pichola en ook Udaipur en de rest van de omgeving met het heuvelachtige landschap. Vooral bij zonsondergang is dit zeer mooi om te aanschouwen.

Een boottocht op Lake Pichola is ook een goede gelegenheid om Monsoon Palace van op een grotere afstand te kunnen bewonderen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rajasthan? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen