menu

Molen van Sloten Amsterdam

Molens horen bij Holland zoals Frieten horen bij België. Het is dan ook geen wonder dat de Molen van Sloten, die zich net buiten Amsterdam bevindt, één van de meest bezochte toeristenattracties is.,

De molen bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in het dorp Sloten, nabij Amsterdam. De molen is één van de enige molens in de buurt van Amsterdam die dagelijks voor publiek geopend is. Begeleide rondleidingen zijn mogelijk, maar u kunt er ook zelf op uit trekken om de molen te bekijken.

De molen heeft een lift, zodat ouderen en gehandicapten ook gemakkelijk alles kunnen bekijken. Voor de kinderen is er elke dag een paar keer een speciale rondleiding, die goed te combineren zijn met een aantal speeltoestellen en attracties die zich op een steenworp afstand van de molen bevinden.

De tours worden afgesloten met het griezelige molenspookverhaal, dat wordt aangepast per leeftijdsgroep. Op zolder is er voor de volwassenen een presentatie te zien over Rembrandt in maar liefst zeven verschillende talen.

Direct naast de molen bevindt zich het Kuijpermuseum, waar een authentieke molenwerkplaats is gerepliceerd. In dit museum kunt u ook feesten organiseren of bijwonen. De molen is zelf is ook te huren voor trouwerijen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen