menu

Mogelijkheden om te sporten op je vakantie

Lekker op vakantie gaan is altijd leuk. Het is een manier om je geest de ontspanning te geven die het nodig heeft. Dit is goed voor je algehele gezondheid. Aan de andere kant is het wel zo dat je lang niet altijd even goed op je lichamelijke gezondheid let op vakantie. In eigen land kan je nog bij alle Basic-Fit fitnessclubs terecht. In het buitenland wordt dat al snel anders. Gelukkig is er nog genoeg wat je wel kunt doen op je vakantie om te sporten.

© pixabay.com


Sportschool op het complex

De belangrijkste stap die je kunt zetten om toch gewoon fit te blijven op je vakantie, is door op zoek te gaan naar een vakantiecomplex met een goede sportschool. Wanneer je gewoon lekker één of twee keer de sportschool in kunt duiken om enkele oefeningen te doen, dan zal je alle spieren net voldoende kunnen onderhouden om niet in te zakken. Zo kan je bij thuiskomst na je vakantie gewoon weer inhaken. Bovendien is ook op vakantie sporten gewoon leuk en ontspannend. Dus dat past best wel in je programma wanneer je ergens een tijd verblijft.

Een alternatief programma volgen

Dat je niet veel sport op je vakantie heeft natuurlijk ook met je mogelijkheden te maken. Misschien heb je wel een heel uitgebalanceerd programma dat je normaal gesproken volgt in de sportschool. Dat zit er nu misschien even niet in. Dat betekent niet dat je direct helemaal niets meer kunt doen. Je kunt namelijk natuurlijk ook gewoon een alternatief programma volgen. Zo kan je online talloze leuke sportroutines met alleen maar oefeningen met lichaamsgewicht vinden. Je denkt misschien dat dit niks voorstelt, maar ga ze eerst maar eens een keer uittesten. Dan zal je merken dat dit precies is wat je hiervoor zocht.

Zwaaien met de kogel

Heb je geen sportschool op locatie en wil je toch meer dan alleen lichaamsgewicht? Dan is het dus vooral zaak om heel slim te investeren. Dat kan je bijvoorbeeld doen door je geld in één kettlebell te steken. Daarmee kan je creatief aan de slag. Kies je voor een goed gewicht, 16 kilo is de standaard, dan kan je daar wat echte spieroefeningen mee doen. Het voordeel is bovendien dat je door het handvat ook kan zwaaien en stoten. Waardoor je dus ook je conditie op peil houdt zoals je dat normaal op de loopband doet.

Zwemmen, wandelen en fietsen

Vergis je ook niet in de echte vakantiesporten die je kunt doen. Bijna elke vakantie wordt gevuld met tenminste één bezoek aan het strand of het zwembad. Het zwemmen wat je daar doet is natuurlijk ook gewoon prima. Anderen kiezen ervoor om de omgeving lekker te gaan verkennen. Daarvoor trekken ze de wandelschoenen aan of huren ze een fiets. Ook dit blijft natuurlijk gewoon goede lichaamsbeweging. Zo kan je dus eigenlijk heel simpel zorgen dat je ook gewoon op je vakantieadres goed fit en gezond blijft. Meer heb je niet nodig om plezier erin te hebben.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen