menu

Minerve in de Minervois-streek

Enge rivierdalen, met wijnranken begroeide heuvels, dorpjes waar de tijd een beetje heeft stilgestaan: dat is de Minervois-streek, ten noorden van Carcasonne. De oude steegjes en de klokkentoren van Caunes-Minervois zijn maar een appetijtelijk voorsmaakje van wat de vestingstad Minerve serveert.

Deze stad was ooit een steunpunt van de Katharen. Pas na een beleg van zeven weken gaf de stad zich over aan de troepen die de ‘ketters’ van de kaart moesten vegen. En wat hielden ze er aan over? Tweehonderd inwoners moesten de brandstapel op.

Voor een fijne romaanse kerk moet je naar Rieux-Minervois, etappeplaats op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostela. Zeven zuilen dragen de koepel.

De kapitelen van deze zuilen staan vol met dieren- en plantenmotieven die getuigen van een sterke vakmanschap uit de 12de eeuw, getekend ‘de meester van Cabestany’. Die man genoot met zijn beelden zo’n erkenning dat hij zelfs een klooster in de buurt van het Italiaanse Siena mocht versieren.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen