menu

Metro Bangkok

Sinds 2004 beschikt Bangkok over een ondergronds metro-netwerk; dit initiatief heeft het verkeer tijdens de piekuren in Bangkok wat doen verminderen, aangezien heel wat pendelaars nu de metro nemen in plaats van de auto.,

De metro van Bangkok is algemeen gekend als MRT, Mass Rapid Transit. Er zijn 18 stations, waaronder enkele in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden. In totaal is de 'Blue line', zoals de enige metrolijn van Bangkok genoemd wordt, 21km lang. In drie stations is er verbinding met de skytrain, namelijk in Silom, Chatuchak Park en Sukhumvit. In elk metrostation is er ook een lift aanwezig.

Op piekuren is er een frequentie van 5 minuten tussen twee treinen. Buiten de piekuren komt er ongeveer om de 8 minuten een trein aan. De metro van Bangkok is zeer modern en vrijwel alle ondergrondse treinen komen op tijd aan. In de treinen zelf is er airconditioning, waardoor het zelfs in grote hitte aangenaam reizen is.

Men kan een enkel ticket kopen in de metrostations, maar als men langer dan één dag in Bangkok verblijft, is het handig om te weten dat men ook kaarten kan kopen die drie dagen of zelfs een maand geldig zijn, waardoor men heel wat geld kan besparen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen