menu

Met deze tips bespaar je heel wat geld op reis

Op vakantie gaan is heerlijk. Even ontspannen en genieten van etentjes, leuke activiteiten en prachtige natuur. Het enige nadeel? Die vervelende kosten die vaak bij een reis komen kijken. In dit artikel geven we 5 tips waarmee je geld kunt besparen tijdens je reizen, zodat je meer kunt doen en zien zonder je portemonnee te plunderen! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

© Pexels.com

Duik in de wereld van budgetaccommodaties

Laten we eerlijk zijn, een hotel met vijf sterren klinkt verleidelijk, maar het kan ook flink wat kosten met zich meebrengen. Ga in plaats daarvan eens op zoek naar budgetaccommodaties zoals hostels, Airbnb’s, campings en dergelijke. Ben je avontuurlijk en sociaal ingesteld? Dan zijn hostels vast en zeker iets voor jou. Ook Airbnb’s zijn een prima optie waar je bovendien vaak een keukentje hebt om je eigen maaltijden te bereiden, wat je nog meer geld bespaart op restaurants.

Reis buiten het hoogseizoen

Het kan verleidelijk zijn om je reis te plannen wanneer de toeristenmassa’s samenkomen, maar dit betekent ook dat prijzen voor accommodatie, attracties en vervoer omhoogschieten. Ga in plaats daarvan eens op reis in het laagseizoen, wanneer de prijzen vaak lager zijn en de bestemmingen minder druk zijn. Bovendien heb je dan een authentieke ervaring, omdat je de bestemming kunt verkennen zoals de locals dat doen!

Plan op voorhand

Door je vluchten, activiteiten, een huurauto, een plaatsje voor de parking luchthaven bij Charleroi en dergelijke op voorhand te boeken, kan je flink wat geld besparen. Boek je al deze zaken last minute, dan is de kostprijs hoogstwaarschijnlijk al gestegen. Bovendien vermijd je dat activiteiten al zijn uitverkocht of dat de parking bij Zaventem airport al volledig vol staat door deze zaken op voorhand te boeken. 

Eet lokaal eten en bezoek markten

Eten is een van de grootste kosten tijdens het reizen, maar dat hoeft niet zo te zijn! In plaats van steeds te eten in toeristische restaurants, ga je beter eens naar lokale markten en koop je daar eten. Dit is niet alleen goedkoper, maar je krijgt zo ook de kans om de smaken van de lokale keuken te ervaren en te ontdekken wat de cultuur echt te bieden heeft. 

Zoek gratis en goedkope activiteiten

Op reis wil je natuurlijk wel eens wat zien, een museum bezoeken of een uitstapje maken, maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Op vrijwel elke bestemming zijn er ook heel wat activiteiten die gratis of erg goedkoop zijn. Denk aan wandeltochten, gratis musea en lokale festivals. Doe wat onderzoek voordat je op pad gaat en maak een lijst van alle leuke en betaalbare dingen die je kunt doen!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen