menu

Met de wagen naar Toscane

Om met de wagen in Toscane te geraken dien je rekening te houden met een rit van minstens 1200 km. Hierbij doorkruis je 5 landen als België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland en Italië.

Naast enkele verplichte stops thv van bijvoorbeeld de grensovergangen zijn er diverse mogelijkheden langs de route die er zich toe lenen om een korte rustpauze in te lassen. Een kort overzichtje.

Luxemburg

Voor veel mensen een eerste stop omwille van de goedkopere brandstofprijzen en het inslaan van enkele producten met lagere taksen.

Frankrijk

Is niet direct het ideale land om door te rijden als is het maar omwille van de dure payage die je er telkens hebt en de vele files waar je vooral tijdens drukke overgangsweekends rekening dient mee te houden.

Zwitserland

  • Om in Zwitserland op de autosnelwegen te mogen rijden dien je te beschikken over een wegenvignet. Dit kun je heel gemakkelijk aankopen aan de grensovergang. Reken op ongeveer 30 euro die je ofwel kan betalen in euro of in Zwitserse Frank. Hou er wel rekening mee dat je in Zwitserland geen vlees mag binnenbrengen.
  • De Gothardtunnel: vaak zijn er urenlange files, dus de benen even strekken tijdens het aanschuiven is een mogelijke optie. Je kunt gratis door de tunnel rijden, die meer dan 20 km lang is en slechts 1 wegstrook heeft. Net voor het inrijden van de tunnel staan verkeerslichten die slechts met mondjesmaat wagens doorlaten.

Italië

Al een heel stuk opgeschoten richting je eindbestemming heb je nog één doel voor ogen. Zo rap mogelijk er zijn. Doch hou rekening met de veiligheid en neem op zijn minst een al of niet verplichte stop aan:

  • Het meer van Lugano (Lago di Lugano)
  • Het Como meer (Lago di Como)

Je treft hier diverse uitkijkposten aan met zicht op het meer en de omgeving.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Toscane? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen