menu

Met de elektrische fiets op pad? Ontdek deze prachtige plekken in België

Een van de meest heerlijke activiteiten op vakantie is fietsen, want je bent vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt! Op fietsvakantie in België? Trek eropuit en ontdek de mooiste gebieden die je met de auto nooit zult tegenkomen. Wij vertellen je alles over de meest indrukwekkende plekken in Vlaanderen en Antwerpen. Raak geïnspireerd en vertrek! 

Prachtig landschap ‘De Kalmthoutse Heide’ – Antwerpen

Dit prachtige gebied bestaat voor een groot deel uit heide met vennen, zandverstuivingen en dennenbossen. Het gebied is gevormd tijdens de ijstijd, waarbij grote hoeveelheden zand door westenwinden zijn aangevoerd. Dit diverse en dynamische natuurgebied ligt aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens en geeft het gevoel of het eindeloos is. Dat komt ongetwijfeld aan de grote diversiteit in het landschap.

Op naar de mooiste stad Gent – Oost Vlaanderen

Gent wordt vaak benoemd als een van de mooiste steden in België. En dat begrijpen wij maar al te goed. Met zijn historische centrum lijkt het op een openlucht museum. Fiets van het ene mooie gebouw tegen het andere adembenemende kasteel aan. Een kijkje nemen in het centrum is daarom een echte must! Nog een must see: de Sint-Baafskathedraal en het Belfort van Gent. Fiets langs rivier de Leie en kom tot rust door de prachtige natuur die voorbij strijkt. 

Met de elektrische fiets op pad Ontdek deze prachtige plekken in België

© Pixabay.com

Historische architectuur in de ‘Speelkaartenstad’ – Antwerpen

Ontdek de rijke historie van de bijzondere stad Turnhout. De historische stad is beroemd geworden door de uitgebreide grafische industrie die hier gevestigd is, met speelkaartenfabrikant Cartamundi als belangrijkste vertegenwoordiger hiervan. Dit heeft Turnhout de bijnaam ‘Speelkaartenstad’ opgeleverd. Maar Turnhout staat ook bekend om de historische architectuur. Zeker de moeite waard om op te nemen in je fietsroute!

De Vlaamse kust en het Zwin – West vlaanderen

Langs de Vlaamse kust liggen verschillende natuurgebieden en je vindt er gezellige badplaatsen waar je terecht kunt op leuke terrassen. Knokke-Heist en Blankberge zijn al vanaf de 18de eeuw een echte trekpleister. Een echte must see: het Zwin. Het Zwin was van oorsprong de zeearm die Brugge met de Noordzee verbond en is een oogverblindend natuurgebied. De perfecte plek om even de benen te strekken en even te ontspannen!

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken om zo langere afstanden af te leggen zonder vermoeid te raken? Begin dit jaar heeft Stella haar deuren geopend in België. Bent u op zoek naar een unieke fietservaring? Dan bent u bij Stella e-bikes aan het juiste adres! 

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen