menu

Mehrangarh Fort Jodhpur

Mehrangarh Fort is gelegen in Jodhpur en ligt op een heuvel van 150 meter hoog, waardoor het zeer imposant is om te aanschouwen. Het fort werd rond het midden van de 15de eeuw gebouwd in opdracht van Rao Jodha.,

Het fort moest Jodhpur, toen één van de mooiste Indische steden, beschermen tegen invallen. Deze functie werd zeer goed vervuld: geen enkele keer werd Mehrangarh Fort ingenomen.

Het fort is zeer indrukwekkend, niet in het minst omdat het een vuurrode kleur krijgt bij zonsondergang; deze rode kleur wordt verkregen door de rode zandsteen die als bouwmateriaal werd gebruikt. Om het fort zelf te bereiken moet men zeven poorten doorlopen, die elk symbool staan voor een strijd die in de nabijheid van Mehrangarh Fort zijn uitgevochten. Voorbeelden van deze poorten zijn Jai Pol, Fateh Pol en Dedh Kamgra Pol. Er zijn twee hoofdingangen om het fort te kunnen betreden. De muur rond het fort is van 6 tot 36 meter hoog.

Er hoort sinds 1972 een museum, de Mehrangarh Museum Trust, bij het fort dat allerlei historische voorwerpen tentoonstelt, gaande van koninklijke draagstoelen tot wapens en miniatuurportretten. Dit museum promoot ook lokale ambachten en doet onderzoek naar oude manuscripten, en heeft dus niet enkel een functie als tentoonplaats.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen