menu

Max Euwe-Centrum Amsterdam

Max Euwe is was in Nederland de bekendste schaker en wiskundeleraar van het land. Hij had een uitzonderlijk snel werkend brein en was dan ook wereldkampioen schaken in 1935, 1936 en 1937. Hij is tevens de schrijver van het meest verkochte schaakboek ter wereld, namelijk ‘theorie der schaakopeningen’.,

De reden dat hij zo goed was, zoeken veel mensen in het feit dat hij zo een uitzonderlijk wiskundig inzicht had. Jaren na zijn dood in 1981, wordt hij nog steeds geroemd om zijn schaakcarrière.

In Amsterdam is niet alleen het Max Euwe centrum, maar ook het Max Euwe plein te vinden. In het Max Euwe centrum vindt u een museumgedeelte, maar ook een bibliotheek, en natuurlijk een schaakcentrum. Kinderen kunnen er schaaklessen volgen, voor vast, of een keer voor de lol. Op het Max Euwe plein ligt een enorm schaakbord met levensgrote schaakpinnen, waarmee ook gespeeld mag worden.

Er zijn in het centrum twee rondleidingen te volgen, eentje voor volwassen en eentje voor kinderen. De volwassen rondleiding omvat onder meer een museumquiz, een onderling toernooi en een kroegentocht. De kinderrondleiding omvat ook een schaakstrijd, waarin de kinderen onderling tegen elkaar mogen (snel)schaken en een bezoek aan de speciale schaakbibliotheek.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen