menu

Markten Firenze

Uiteraard ga je niet naar het Italiaanse Firenze om markten af te schuimen maar als je er toch bent – en met één dag kom je alvast niet toe om al de pracht van de stad te bewonderen – is een bezoek aan een van de zeven markten heel mooi meegenomen. Check wel vooraf op welke dagen de kramen er uitgestald worden.,

Vroege vogels kunnen hun hart ophalen in het grote park bij de Ponte della Vittoria waar op dinsdag zowat alles te koop wordt aangeboden. Afdingen natuurlijk maar dat geldt in Italië zowat overal.

Regent het? Trek dan naar de overdekte Mercato Centrale. De Toscaanse lekkernijen springen vanaf de twee verdiepingen zo in je korf! Van de geuren alleen al raak je in trance. Er zijn ook stalletjes waar je (h)eerlijk kan lunchen en buiten staan leer-, kledij- en geschenkenventers je, als in een opera van Verdi, toe te schreeuwen.

Voor reproducties van kunstwerken, tassen en schoenen kan je ook naar de Mercato Nuovo. Voel je meer voor een vlooienmarkt dan is er de Mercato delle Pulci. Voor ieder wat wils dus!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Toscane? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen