menu

Magere Brug Amsterdam

De Magere Brug is een brug in het centrum van Amsterdam. Hij ligt over de rivier de Amstel en is één van de bekendste bruggen van Amsterdam. De brug is op het eerste oog niet veel anders dan de rest van de grachtenbruggen in de stad, toch is hij speciaal.,

De witte houten brug ligt er namelijk al vanaf 1691, en is daarmee met afstand één van de oudste bruggen dier er in de stad te vinden zijn. Tegenwoordig is de brug een pronkstuk van de stad, maar dit is wel eens anders geweest.

De brug is in de afgelopen eeuwen menig maal bedreigd geweest door sluiting vanwege haar slechte staat, maar hier is tegenwoordig gelukkig niets meer van te merken. Leuk weetje: de brug is te zien in de klassieke James Bond film Diamonds are forever. Ook veel scènes uit Nederlandse films en series, zoals Baantjer, zijn opgenomen op of rondom te brug, vanwege haar karakteristieke uiterlijk.

Wie die brug ziet, weet gelijk: dat is in Amsterdam. ’s Nachts licht de brug volledig op, dankzij meer dan twaalfduizend lichtjes die eromheen hangen. Op 5 mei, bevrijdingsdag, vindt er elk jaar een speciaal concert plaats voor koningin Beatrix. Vanaf de magere brug heeft u een prachtig uitzicht over de gracht.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen