menu

Macau

Vandaag de gids opengetrokken en gekeken wat ons nog rest in Hong Kong. Teveel om allemaal nog te doen op één dag dus moeten er keuzes gemaakt worden. De uiteindelijke beslissing valt op Macau, maar wanneer we aankomen aan de ferry blijkt alles vol te zitten.

macau

We zoeken niet echt verder maar achteraf gezien denken we dat er nog andere mogelijkheden moeten geweest zijn om in Macau te komen. Blijkbaar hadden wij geïnformeerd in van die dure overzetmaatschappijen die steeds volgeboekt zijn met goklustige Chinezen.

De dag hebben we dan maar gevuld met restjes uit de gids. Zo lopen we die dag nog voorbij het gebied Mongkok, gaan we een tempel binnen met prachtige tuinen, kijken we of we op de thee mogen in het Peninsula hotel, zoeken de ster van Jackie Chan op Stars Avenue en trekken naar Temple Street waar de Night Market ligt. Er is hier echter bijna geen doorkomen aan, zodat we er al vlug weg zijn.

Gelukkig al een stukje gegeten want voor een keer eindigen we de avond niet in een restaurant, maar met een flinke wandeling. Onze oriëntatiezin stond duidelijk niet op scherp want eerst lopen we gewoon de verkeerde richting uit. Spijtig genoeg hadden we dat maar door nadat we de helft van Hong Kong hadden doorkruist. In het terugkeren slagen we er zelfs nog een keer in om verloren te lopen. Het was nochtans maar gewoon links afslaan in plaats van rechts. Maar ja, op vakantie mag het niet te moeilijk zijn hé.

Lees verder:
Op ontdekking in Kowloon
Dagje Hong Kong Island
Pretpark Ocean Park en Aberdeen
Naar het strand op Lantau Island (Terug)
Vertrek uit Hong Kong (Verder)

Dit kwam in de kijker

Hong Kong telt zoveel speciale dingen dat het onmogelijk is alles op te noemen. Ook ervaringen en momentopnamen zijn soms moeilijk weer te geven in een reisverslag. We geven telkens een aantal “momenten” weer van onze dag via onze bezienswaardigheden doch eigenlijk kan dat evengoed het eten van een ijsje zijn of een gesprek met een local.

Avenue of Stars
Markten in Hong Kong
Winkelen In Hong Kong

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen