menu

Luchthaven van Hong Kong

Hong Kong Chek Lap Kok International Airport

Bij het eiland Lantau vind je de luchthaven van Hong Kong, gekend onder de naam Hong Kong Chek Lap Kok International Airport.

Deze luchthaven is een staaltje van technische architectuur, want een groot deel ervan is gebouwd op zee. Er werd extra land aangemaakt en de vliegtuigen stijgen of dalen bijna letterlijk boven het wateroppervlak.

Om er te geraken zijn nu heel wat mogelijkheden maar bij de bouw ervan was de bereikbaarheid van het eiland miniem. Nu bevinden er zich enkele bruggen waarvan de Tsing Ma Brug de bekenste is. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de luchthaven te verlaten of te bereiken met de boot. Dat kan via de skypier, die veerboten klaar staan heeft om reizgers aan en af te voeren naar o.a. Macao, Shenzen, Zhongshan of Dongguan. De maatschappijen TurboJet en Chu Kong verzorgen de belangrijkste overzetten.

Via de MTR en de Airport Express sta je in minder dan 24 minuten in het hartje van Hong Kong. Ieder kwartier is er een metro verbinding. Ook met de bus en taxi zijn er mogelijkheden om het vliegveld te bereiken.

De internationale luchthaven is de thuishaven van een aantal bekende luchtvaartmaatschappijen. Zo hebben o.a. Cathay Pacific Airways, Dragonair, Air Hong Kong en enkele andere low budget maatschappijen er hun hoofdkantoor.

Voor meer informatie kan je steeds terecht op de website van de luchthaven.
www.hongkongairport.com

,

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen