menu

Lucca en zijn bezienswaardigheden

Lucca is een pittoreske, Romeinse, middeleeuws aandoende stad, omgeven door een stevige stadsomwalling. Het is de geboortestad van de componist Giacomo Puccini. Je kan een eerste verkenning doen van de stad door een stadswandeling te maken op de ommuring. Daarna kan je de stad induiken en genieten van kunst, cultuur of winkelen.

Enkele bezienswaardigheden

San Martino

Deze romaanse kathedraal is gelegen op de Piazza San Martino en is gewijd aan de Heilige Martinus. De hoge campanile stond er het eerst en was oorspronkelijk een verdedigingstoren. Romaanse beelden, arcaden en bewerkte kapitelen sieren het bouwwerk.

Voor een bezoek kan je er elke dag terecht en het is gratis.

Anfiteatro Romano

Op de Piazza del Anfiteatro stond oorspronkelijk het Romeinse amfitheater waar dieren en gladiatoren in lang vervlogen tijden ooit de strijd aangingen. Het theater zelf bestaat niet meer. De stenen ervan zijn gebruikt voor het optrekken van kerken en monumenten in Lucca. Wat rest is een gezellig, rond plein, omgeven door een cirkelvormige huizenrij, die staat op de fundamenten van het oude amfitheater.

Voor een bezoek kan je er elke dag terecht en het is gratis.

Palazzo Pfanner

Barokke beelden van goden en godinnen uit de Romeinse mythologie sieren deze binnentuin.

Voor een bezoek moet je betalen, maar je kan de tuin ook inkijken van op de stadsmuren.

De stadsmuren

Op deze intacte bakstenen stadsmuren kan je wandelen of fietsen. De tocht is ruim 4 km lang en je kijkt er neer op de stad en zijn omgeving. Het is gratis en je hoeft er geen schrik te hebben voor verbrande schouders en kuiten. De hoge bomen, die op deze borstwering stevig verankerd zijn, zorgen voor de nodige verkoeling. 

Via Fillungo

Dit is de grootste winkelstraat van Lucca. Ze ligt in het hart van de stad.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen