menu

Louvre Parijs

Het Musée de Louvre is meer dan een gevestigde waarde in de wereld van de musea. Iedereen weet dat ze het belangrijkste en duurste kunstwerk ter wereld in haar bezit heeft: De Mona Lisa van Leonardo Da Vinci. Dat maakt het museum waarschijnlijk het rijkste van alle musea.,

En wie het Louvre voordien niet kende heeft ze zeker en vast wel gezien in de Hollywood blockbuster The Da Vinci Code. Je bezoek aan Parijs is dus niet af als je hier niet bent binnengestapt. Je vindt het Louvre in een middeleeuws kasteel van Filips II, aan de noordkant van de Seine.

Het gebouw op zich is dus al van onschatbare waarde. In de achttiende eeuw werd het het onderkomen van de nationale kunstcollectie, want die moest beschermd worden tegen revoluties en de plunderaars die dat met zich meebracht. Het is een van de oudste musea ter wereld; onder andere dat van Dresden en het Vaticaan gaan het Louvre voor.

Voor amper vijftien euro krijg je toegang tot oosterse, Egyptische, Griekse, Romeinse kunst, westerse schilderkunst en beeldhouwwerken van alle leeftijden en formaten. Het topstuk is dus de Mona Lisa van Da Vinci. Een verbazend klein schilderijtje waar dagelijks duizenden toeschouwers aan voorbij trekken. Een indrukwekkende collectie die je moet gezien hebben!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen