menu

Lotus Tempel Delhi

De originele architectuur van de Lotus Tempel springt meteen in het oog: de vorm van deze tempel is dan ook uniek. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze de vorm van een lotusbloem met 27 blaadjes. De lotus is de bloem van de vrede en zuiverheid, en daarom draagt deze tempel een belangrijke symbolische waarde met zich mee.,

Het gebouw werd ingehuldigd in 1986 en is daarom een zeer recente aanwinst. De Lotus Tempel is een Bahá'í Huis van Aanbidding. De godsdienst van de tempel is het Bahá'í, een geloof met als doel alle bestaande godsdiensten met elkaar te verzoenen. Daarom mag iedereen de Lotus Tempel betreden, ongeacht de godsdienst dat men aanhangt.

Momenteel zijn er slechts zeven van deze tempels in de wereld. Elk jaar bezoeken meer dan vier miljoen bezoekers de tempel, en over de jaren heen had de tempel al meer dan 70 miljoen bezoekers. In de winter sluit de tempel een uur vroeger dan in de zomer. Er is ook een centrum waar men meer informatie kan verkrijgen.

Door zijn originaliteit sleepte de Lotus Tempel al verschillende prijzen in de wacht, onder andere voor zijn architectuur en voor de symboliek die achter het ontwerp van het gebouw schuilt.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen