menu

London Zoo

De dierentuin van Londen heet “London Zoo” en ligt in het Noorden van Regent’s Park. Hij wordt beheerd door de Zoological Society of London. De tuin werd in 1828 geopend voor wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor werd het de eerste wetenschappelijke dierentuin van de hele wereld. In 1847 werd de dierentuin geopend voor bezoekers.

London Zoo in Londen

© Pixabay.com

Ook vandaag wordt de dierentuin gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Voorbeelden van enkele projecten zijn het onderzoek naar de genetica van adders, het onderzoek naar het stranden van walvissen en andere dieren aan de kust en de gezondheid van wilde dieren in de tuin.

Vandaag bevat hij meer dan 760 verschillende diersoorten. Varanen en andere reptielen, gorilla’s, pinguïns, aquaria met een grote verscheidenheid aan waterdieren… zijn allemaal te zien in de verschillende onderdelen van de dierentuin: Gorilla Kingdom, Into Afrika, Rainforest Life and Nightlife, The Aquarium, Animal Adventure, The Reptile House, Giants of the Galápagos, Tiger Territory, B.U.G.S …

London Zoo Londen

© Pixabay.com

Vaak wordt deze dierentuin gebruikt als achtergrond voor films en televisieprogramma’s. Misschien herkent u bij een bezoek wel het reptielenhuis uit de film “Harry Potter en de Steen der Wijzen”? Er werden ook enkele scènes opgenomen voor de serie Primeval en Duran Duran nam er een deel van de muziekvideo Come Undone op.

Extra informatie:

  • Adres: Regent’s Park, Outer Cir, London NW1 4RY, Verenigd Koninkrijk
  • Telefoon: +44 844 225 1826

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen