menu

Leuke parken in Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon mag dan nog een bruisende bedoening zijn, in het centrum zijn er tal van parken – sommigen amper een zakdoek groot – waar je rustig op adem kunt komen.

Het Parque Eduardo VII is het grootste én het drukste. Bovenaan de hellingen kun je echter genieten van een pracht zicht op de Taag. Omdat de aangelegde Franse tuinen niet echt het van het zijn, valt de minder platgelopen Jardim do Torrel veel meer in de smaak.

In de vooravond koestert de zon de kleine plantsoenen en ’s nachts zorgt een fijne verlichting er voor enige mysterie op de trappen die je terug naar het nachtleven voeren.

Zeldzame exotische beplantingen, klaterende fonteinen en watervallen: dat is het groene visitekaartje van de Estufa Fria. Inwoners van Lissabon beschrijven het als “een oase van plantaardige poëzie’’ en ,”wie de Estufa niet bezocht heeft, heeft Lissabon niet gezien’’.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen