menu

Let op voor malafide slotenmakers op vakantie!

Als je op vakantie bent en je hebt jezelf buitengesloten in je vakantiewoning, dan zit je met een probleem. Maar je weet ook niet wanneer je te maken krijgt met een malafide slotenmaker – wat een bijkomend probleem kan worden. Wees dus altijd voorzichtig wanneer je een slotenmaker inhuurt! Vooral wanneer je je in een noodsituatie bevindt, want dit is het moment waarbij je het meest de neiging hebt om zonder nadenken een beslissing te nemen. Om te voorkomen dat je een oplichter inhuurt, volg hieronder het advies om op de juiste slotenmaker te vertrouwen.

Let op voor malafide slotenmakers op vakantie!

© Pixabay.com

Zoek naar een lokale slotenmaker

Zoek een slotenmaker uit dezelfde stad waar je je bevindt. Ben je in Amsterdam zoek dan op slotenmaker Amsterdam. Bel hem en vraag hem om een fysiek adres en stel gedetailleerde vragen. Bekijk eventueel ook informatie online over wat anderen over hem en zijn service zeggen.

Vraag naar de slotenmaker zijn identiteit

Wanneer de slotenmaker arriveert op je vakantieadres, vraag hem dan om zijn identiteitskaart en eventuele vergunning als slotenmaker te tonen. Je hebt het recht om dat te vragen. Als hij weigert, stuur hem dan wandelen en huur in plaats van deze oplichter iemand anders in.

Vraag de slotenmaker om een ​​schatting van de kostprijs

Vraag de slotenmaker om een kostenraming wanneer je hem aan de telefoon hebt of bij aankomst aan je vakantiewoning. Als hij een zeer lage prijs aanbiedt, is dat een teken dat hij waarschijnlijk een oplichter is. Als zijn offerteprijs redelijk is, zit je mogelijk goed.

Let op voor malafide slotenmakers op vakantie

© Pixabay.com

Informeer naar extra kosten

Aarzel niet om te vragen of de opgegeven prijs de uiteindelijke prijs is of dat er extra kosten worden toegevoegd nadat de klus is geklaard. Als er mogelijk extra kosten zijn, vraag dan wat de reden is van die extra kosten.

Pas op voor prijsverhogingen

Wanneer de slotenmaker arriveert, bevestig met hem over de opgegeven prijs en vraag of hij akkoord gaat met dezelfde prijs. Als hij het ermee eens is, laat hem dan zijn werk doen, zo niet, laat het werk dan niet gedaan worden.

Laat de slotenmaker je slot niet boren

Als je jezelf buitensluit, waarschuwen we je voor slotenmakers die aanbevelen dat de deur moet worden geboord. Normaal gesproken wordt er alleen geboord op grote commerciële sloten of open streng beveiligde sloten. De meeste vakkundige slotenmakers zouden in staat moeten zijn om je deur te openen zonder te boren.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen