menu

Lekker eten op vakantie in Le Farçon in La Tania

Wanneer je op vakantie gaat, is het fijn van te voren te weten waar je zoal moet zijn om goed te kunnen eten. Zeker wanneer je van hoogstaande restaurants houdt, zijn dit soort tips altijd welkom. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is de gastronomie van Frankrijk spectaculair. Er zijn in het land tal van uitstekende restaurants te vinden, soms zelfs met een Michelinster. Als je tijdens je volgende vakantie gaat reizen naar de Franse Alpen, lees dan vooral dit artikel even. Je komt namelijk alles te weten over het restaurant Le Farçon in skiresort La Tania.

Lekker eten op vakantie in Le Farçon in La Tania

© Reisfanaten.be

Le Farçon
Dit restaurant ligt op 1400 meter hoogte in skiresort La Tania en is het pronkstuk van chef Julien Machet. Het restaurant bestaat al sinds 1990 en begon als een pannenkoekenhuis. Sinds het jaar 2000 drukt deze chef zijn stempel op de bijzondere gerechten. Zijn komst zorgde ervoor dat de zaken radicaal veranderden. Zó radicaal, dat het restaurant stopte met pannenkoeken serveren en overstapte op een compleet nieuw gastronomisch pad. De passie en toewijding van de chef hebben ervoor gezorgd dat Le Farçon sinds het jaar 2006 een Michelinster heeft. Het bijzondere en kenmerkende aan de manier van koken van Julien Machet, is dat het zijn doel is nieuwe smaken te proberen en altijd nieuwe gerechten te concipiëren. Tegelijkertijd wil Machet gerechten bereiden voor iedereen en dus niet alleen voor de elite. Hij hecht dus ook veel waarde aan zijn team in de keuken. Dit resulteert in een fijn restaurant waar iedereen welkom is, en waar het ook nog eens fijn is voor de portemonnee. Een van de redenen waarom het restaurant beloond is met een Michelinster, is dat chef Julien Machet gebruik maakt van zo veel mogelijk lokale producten van goede kwaliteit. Hij gaat speciaal op bezoek bij boeren en leveranciers, om het allerbeste uit te zoeken.

Lekker eten op vakantie in Le Farçon in La Tani

© Reisfanaten.be

Menu’s
Le Farçon heeft verschillende menu’s voor heel de dag, die regelmatig wisselen aan de hand van de inspiratie van de chef. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, de menu’s zijn niet zo duur als je zou verwachten van een restaurant met Michelinster. Voor de lunch kun je kiezen uit drie verschillende menu’s van drie verschillende prijsklassen. ‘La route des tommes’ kost bijvoorbeeld € 42. Deze bestaat uit drie gangen, een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje. ‘La route du sel’ is € 58 en heeft een vierde gerecht. De duurste optie voor de lunch is ‘Le grand chemin’ van € 130. Dit bestaat uit alle favoriete gerechten van de chef.
Ook bij het diner zijn drie verschillende menu’s mogelijk. Alle drie heten ze hetzelfde als de lunchmenu’s, waarbij de goedkoopste € 68 euro kost en vier gangen heeft. Het volgende diner menu kost € 95 en heeft 6 gangen. De duurste is € 130 en bestaat net als bij de lunch uit alle favorieten van de chef.
Nog meer tips en bijzonderheden: Le Farçon biedt ook voor kinderen speciale menu’s aan. Deze zijn aangepast in porties, maar komen wel overeen met de menu’s voor volwassenen. Op deze manier kunnen de kinderen dezelfde smaken als hun ouders ervaren. Daarnaast is het mogelijk te kiezen voor het zogeheten skipas menu. Per ski kun je naar het restaurant om daar te genieten van een speciaal menu voor € 42. Het bestaat uit een amuse, een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.
Of je nu gaat reizen in de zomer of in de winter, het restaurant is heel het jaar geopend.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen