menu

Leidseplein Amsterdam

Op het Leidse plein vinden elk jaar de grootste outdoor feesten van Nederland plaats, zoals de viering van koninginnedag en bevrijdingsdag op vijf mei. Voor wie een bezoek aan het Leidseplein wil maken, is het een tip om er op één van deze speciale feestdagen naartoe te gaan om het echte feestende Amsterdam mee te maken.,

Maar ook op ‘gewone’ dagen is het Leidse plein het bruisende centrum van de stad. Eigenlijk bestaan er niet zoveel ‘gewone’ dagen op het plein, vanwege alle excentrieke figuren dat het aantrekt.

Het Leidseplein is een heel bekend uitgaansgebied met café’s, discotheken, restaurants, terrassen, theater en bioscopen. Ook vindt u er sushibars, coffeeshops, toko’s en comedyclubs, waar het leven tot diep in de nacht doorgaat.

Ook buiten, op het plein zelf is er genoeg te zien en te doen. Er worden regelmatig straattheater workshops georganiseerd, en het is een plek waar straatmuzikanten vanuit heel de wereld met elkaar samenkomen.

Vanaf één van de ontelbare terrassen heeft u tevens een perfect uitzicht op de vele straatdansers, clowns, mimispelers en vechtartiesten die elke dag afreizen naar het Leidse plein om er hun kunsten te vertonen.

Het plein is zowel voor toeristen als voor Amsterdammers een echte ontmoetingsplaats, waar het eigenlijk nooit bedtijd wordt.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen