menu

Lech Zürs am Arlberg is het ultieme winterparadijs in Vorarlberg

Vorarlberg ligt in het westen van Oostenrijk en staat bekend als de bakermat van het alpineskiën. Je vindt er de oudste skidorpen van de regio. In 1937 zag Oostenrijks eerste sleeplift er het levenslicht. Vandaag blijft het een bijzonder populair skigebied.

Lech Zürs am Arlberg

© Lech Zürs Tourismus GmbH, Josef Mallaun

Het grootste skigebied van Oostenrijk
Van december tot april strijken internationale wintersportliefhebbers neer in deze Oostenrijkse deelstaat. Sinds de winter van 2016-2017 zijn de Vorarlbergse skipistes verbonden met Tirol. Met 305 km aan skipistes, 200 km diepsneeuwafdalingen en 88 ultramoderne skiliften en kabelbanen is Ski Arlberg nu het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Skiërs klieven door de zorgvuldig aangelegde pistes, terwijl freeriders de tiefschnee opzoeken. Sportieve wandelaars trekken hun sneeuwschoenen aan voor pittige bergexcursies.

Best of the Alps
Vorarlberg telt verschillende skidorpen, waarvan Lech Zürs met voorsprong het bekendste is. Het op 1.450 m hoog gelegen skioord maakt deel uit van “Best of the Alps”. Dit select kransje verzamelt 12 legendarische skibestemmingen. Het dorp trekt jaarlijks verschillende beroemde gasten: de Nederlandse koninklijke familie is er bijvoorbeeld kind aan huis.

Lech Zürs am Arlberg

© Lech Zürs Tourismus GmbH, Daniel Zangerl

Lech Zürs dankt zijn aantrekkingskracht aan het uitdagende wintersportaanbod. Tal van freeriders reizen naar het sneeuwzekere Lech am Arlberg voor de uitstekende verse tiefschnee. De vele rode en zwarte pistes zijn geknipt voor de gemiddelde tot gevorderde skiër. Skischolen en -instructeurs laten de beginners gelukkig niet aan hun lot over. Dankzij de Auenfeldjet gondellift kan je rechtstreeks naar Warth-Schröcken skiën. In dit kindvriendelijke skigebied vinden ook carvers hun gading op de brede blauwe pistes.

Cultureel aanbod
Het dorp biedt ook buiten de piste genoeg ontspanning. De hele winter door staan er topevenementen op het programma, zoals de Fantastic Gondolas, kunstzinnige lichtinstallaties bij aanvang van het skiseizoen. Voor muziekliefhebbers wacht er het Tanzcafé Arlberg, après-skiconcerten op de zonneterrassen en in verschillende hotels.

Meerwaardezoekers kunnen in nabijgelegen dorpsmusea wat cultuur opsnuiven. Wist je trouwens dat Vorarlberg cultureel nauw verwant is met het aangrenzende Liechtenstein en Zwitserland? Begin april sluit het muziekfestival “Tanzcafé Arlberg” het seizoen af met swing, jazz en ander moois.

Luxe en traditie
De luxueuze vijfsterrenhotels geven Lech Zürs al eens de stempel van een mondain skioord. Het dorp behield gelukkig ook haar volkse eigenheid en charmante traditionele houtarchitectuur. Zowel in hotels, pensions als de meer budgetvriendelijke B&B’s verwennen attente gastheren en -vrouwen de vakantiegangers met verzorgd comfort en heerlijke regionale gerechten.

Tanzcafé Lech Zürs am Arlberg

© Lech Zürs Tourismus GmbH, Bernadette Otter

Wereldgourmetdorp
Deze plaats heeft ook aanlokkelijke culinaire troeven. Het etensaanbod varieert van de typische traditionele Oostenrijkse kost tot de internationale keuken.  In 2008 riepen de prestigieuze Vöslauer Falstaff Awards het dorp uit tot “World Gourmet Village”.

Bedwing de “Weiße Ring”
Het jaarlijkse hoogtepunt voor recreatieve skiërs met wedstrijdambities is de “Weiße Ring” in januari. Dit legendarische skiparcours loopt rond Lech en Zürs en telt maar liefst 22 km. Het tijdsrecord van olympiër Patrick Ortlieb staat nog steeds op 44 minuten en 45 seconden.

Info & contact

Heb je zin gekregen in een vakantie in Lech Zürs? Meer info vind je op de website van Lech Zürs of neem contact op via info@lech-zuers.at. Voor meer informatie over Vorarlberg kunt u terecht op www.vorarlberg.travel.

 

Voor meer tips kijk zeker eens naar deze reisgids.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen