menu

Laos

laosLaos, het land van groene heuvels, rust en de Mekong die ook hier voor de vruchtbaarheid van het land zorgt. Laos is het tweede land dat we aandoen op onze 6-weken durende rondreis doorheen Vietnam, Laos en Thailand.

Vanuit Hanoi bereiken we met een klein propellervliegtuigje Luang Prabang, in het noorden van Laos. Een minibusje brengt ons vervolgens veilig naar Vang Vieng. Op deze rit doorheen de heuvels gaat het landelijke leven in Laos aan ons voorbij. Aangekomen in Vang Vieng merken we dat dit de place to be is voor rugzaktoeristen die iets alternatiever zijn dan wij. Je kan er mountainbiken, klimmen, raften, kayakken of simpelweg “Tuben”.

Om een lange busrit naar de hoofdstad Vientiane te vermijden, leggen we een deel van de tocht al kayakkend af. Onze gids loodst ons door de ruigste stroomversnellingen en na deze portie adrenaline verteerd te hebben, valt Vientiane een beetje tegen. Het is beslist de rustigste hoofdstad in Azië, het is er zelfs een beetje doods.

,

  • Reisverhaal
  • Vraag en antwoord

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen