menu

Lantau

Tegenwoordig is dit eiland bekend door de nieuwe luchthaven, maar vroeger was het niet meer dan een eiland met alleen maar een paar kleine dorpjes met zeer geringe infrastructuur. De enige reden die men had om naar dit eiland af te reizen was de “Polin Monastery”, een klooster met een kanjer van een boeddha.

lantau

Vermist wij al genoeg boeddha’s in ons leven hebben gezien, slaan we deze over en gaan voor de  rest van het eiland. Met behulp van de metro geraken we tot in Tung Chung om daar vervolgens de bus te nemen door de steile bergen naar het Cheung Sha strand. Het mooiste strand van Hong Kong volgens de boekskes. Volgens ons eerlijk gezegd niet mooier dan het gemiddelde strand, maar het is wel speciaal omdat je in Hong Kong zo geen rustig plekje verwacht. We waren er gewoon alleen en dat was geleden van op de muur.

De busreis zelf was overigens ook van zeer rustige aard, omdat de bus maar net de hellingen opkon. Het was dus een ideaal moment om eens even rustig bij te komen van alle dingen die ons de vorige dagen waren overkomen en ons dagboek wat aan te vullen. Wat ook leuk is als je van plan bent om hier te gaan zwemmen, zijn de extra netten die gespannen zijn rondom het toegestane zwemgedeelte. Als je het bordje “Shark Prevention Net” gelezen hebt, waan je je even in de film Jaws en is je goesting even over.

Na enkele uren rust trekken we verder naar het vissersdorpje Tai O. Een traditioneel vissersdorpje waar de mensen slapen in minuscule metalen paalwoningen boven het water. Het is overduidelijk dat het leven zich hier buiten afspeelt. Toeristenbootjes willen u voeren  naar een plaats waar dolfijnen zouden kunnen gespot worden. Wij vonden het op dat moment ongeloofwaardig. Wel lopen we even binnen in het plaatselijke ziekenhuis, beroepsmisvorming waarschijnlijk, waar blijkbaar 2 diensten actief zijn: tandheelkunde en verloskunde. Blijkbaar de belangrijkste zorgen die Chinezen nodig hebben.

Omdat het al terug laat begint te worden, beginnen we maar te zoeken om terug te keren en na enig speurwerk kunnen we nog net op tijd de boot terugnemen naar Tung Chung. Onderweg zien we een dolfijn zwemmen, waardoor we daar nu stonden met ons ongeloof. Het blijkt echter wel een zeer korte vertoning te zijn zodat we terug gaan twijfelen of het wel een dolfijn was. Misschien was het wel een…..

De boottrip eindigt met een prachtig zicht op de landingsbaan. Vliegtuigen vliegen rakelings over het water en als je als kind altijd droomde van vliegtuigjes en piloot worden, dan kan je hier alvast prachtige beelden vastleggen.

Terug aangekomen op Kowloon zijn we nog op tijd om ons op de eerste rij te zetten aan het water om de lichtshow bij te wonen die zich afspeelt aan de overkant. Alle grote hotels en gebouwen zijn immers uitgerust met laserstralen, neon en schijnwerpers en allen proberen ze zo goed mogelijk in beeld te komen. Eentje verandert zelfs continu van kleur en ook de Bank of China is aardig verlicht. We eindigden onze avond in één of andere ‘mall’, waar ook onze lege magen terug de nodige brandstof geven.

Lees verder:
Op ontdekking in Kowloon
Dagje Hong Kong Island
Pretpark Ocean Park en Aberdeen (Terug)
Gokje wagen in Macao? (Verder)

Dit kwam in de kijker

Het is de moeite waard om even de rust te gaan opzoeken naar dit eiland. Hoewel de luchthaven er zich bevind heb je er weinig last van en de kans op het zien van dolfijnen is dus reëel.

 

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen