menu

La Marmotte

Eén van de grootste wedstrijden voor cyclosportieven is de Marmotte. Voor sommigen is het een wedstrijd, voor anderen een droom die werkelijkheid wordt en vooral veel uithouding en moed vergt.

,

Legendarische wedstrijd
De rit loopt volledig over geasfalteerde wegen en doet mythische cols aan als de Col du Glandon (1,924 m), Col du Galibier (2,642 m) en Alpe d'Huez (1,880 m). De Marmotte bestaat al meer dan 30 jaar en is voor sommigen de ultieme rit om iets meer voeling te hebben met de Ronde van Frankrijk. Net als in die grootste rittenwedstrijd ter wereld moet je ook hier rijden tegen de klok, jezelf en anderen.

Tour de France en Marmotte
Over het algemeen vindt de wedstrijd plaats juist voor of tijdens de Ronde van Frankrijk, en het is dan voor veel wielerliefhebbers de ultieme combinatie om hun helden te volgen en zelf voor één dag aandacht te krijgen van duizenden kijklustigen.

Niet voor watjes
De Marmotte is 174 kilometer lang waarbij je meer of 5000 hoogtemeters doet. De start is in Bourg d’Oisans en enkel de best getrainde komen aan op Alpe d’Huez. Wil je mee doen neem dan deze rit ernstig en train voldoende!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen