menu

La Bocca della Verità Rome

Wie eens te biechten wil gaan, of leugens aan het licht wil brengen moet zeker La Bocca della Verità of de Mond van de Waarheid een bezoekje brengen. Deze middeleeuwse leugendetector zou volgens de legende de hand genadeloos afbijten van diegene die een leugen vertelt terwijl hij zijn hand in de mondopening steekt.,

Eigenlijk is het een menselijk hoofd (al wordt gezegd dat het de god Oceanus is) met een opening in de mond, afgebeeld op een marmeren schijf . Het is sinds de 17de eeuw te vinden in de portiek van de Santa Maria in Cosmedin, meer bepaald in de linkermuur, op de Piazza Bocca della Verità. Oorspronkelijk zou het een putdeksel of een onderdeel geweest zijn van een fontein.

De Mond der Waarheid was ook te zien in de film ‘Roman Holiday’ waarin Joe (acteur Gregory Peck) zijn hand in de mondopening steekt en vervolgens doet alsof zijn hand afgebeten is. Audrey Hepburn, zijn tegenspeelster op dat moment, schrikt heel erg hard. Achteraf blijkt dan dat deze scène niet in het script vermeld stond, en dat de dame wel degelijk echt zo hard geschrokken was.

Wie dit monument wenst te bezichtigen, plant dit best goed op voorhand, want La Bocca della Verità is een van de meest toeristische attracties van Rome, en er staan dikwijls honderden toeristen aan te schuiven om het thuisfront met een foto te overtuigen dat ze niet gelogen hebben.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen