menu

La Berarde als opwarmer

We hebben ons gesetteld in camping La Piscine. Uit ervaring weten we dat kamperen en fietsen denkwerk is. Zo letten we er steeds op dat de zon 's morgens op de tenten schijnt zodat het ontbijt niet in Siberische temperaturen moet verlopen. Tevens moet er een boom in de buurt zijn waar we de fietsen met een ketting kunnen aan vastmaken. Verder proberen we de wagen dicht bij ons te houden vermits die dienst doet als kleerkast.

Tijdens het opzetten van de tenten doen de temperaturen al het beste vermoeden. Het moet rond de 30° C geweest zijn waardoor het spookbeeld van de regen bij de fietsvakantie in Bourg Saint Maurice al gauw vergeten is.

Eenmaal alles opgezet, wordt er algauw in de fietskledij gesprongen en maken we ons op voor een eerste klim. Het wordt La Berarde. Niet direct de gemakkelijkste klim maar je moet ergens beginnen.

Vermits het van bij de start reeds sterk omhoog gaat, kom ik al vlug alleen te liggen. Iets waar ik mij al lang geen zorgen meer over maak. Ik geraak meestal overal boven, zij het in iets tragere tijden dan bijvoorbeeld Marc. Mij vergelijken met Marc is trouwens niet relevant want hij behoort tot het type dat zich stilaan semiprofessioneel mag noemen. Hij maalt duizenden kilometers af op een jaar, je ziet hem nooit afzien en hij verbetert met de jaren. Zoals een goede Franse wijn zeker?

Verder met de rit nu. Hoe hoger ik kom, hoe warmer het wordt. En dat ervaart Eddy ook, want in tegenstelling tot mij kan Eddy totaal niet tegen deze tropische weersomstandigheden. Ik haal hem in de loop van de klim terug in en even overleggen we over het verloop van de klim. Door de warmte was Eddy al grotendeels uitgeput en spreekt hij opnieuw van stoppen en terugkeren.

Vermits Marc op dat moment alleen verder is, beseft hij niet dat onze verdere fietsvakanties aan een dun draadje hangen. Uiteindelijk beslist Eddy toch verder te rijden en na een moeizame eerste klimhelft geraakt hij terug in het goede ritme.

Daardoor kom ik terug alleen te fietsen. De tweede helft is minder steil maar loopt wel vaak over slecht aangelegde asfalt met hobbels en langs diepe afgronden. Boven gekomen heb ik een cola gedronken in één van de cafeetjes om dan samen terug naar beneden te rijden.

Na 71 km zijn we terug op de camping. 's Avonds hebben we het nog over Eddy gehad en zijn appelflauwtes en mijn kampeertechnieken die nog steeds niet op punt staan.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen