menu

Kunstmuseum in Rome: Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo (MAXXI)

Breng bij je volgende trip naar Rome zeker een bezoekje aan het splinternieuwe Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo (MAXXI). Het museum is een ontwerp van de architect Zaha Hadid en opent haar deuren voor het eerst op 30 mei.

Het gebouw is enorm groot (30.000m²!) en werd geïntegreerd in een voormalige kazerne. Je vindt het museum terug in de Romeinse wijk Flaminio.

Het gigantische complex bestaat uit twee afdelingen: de ene is volledig gericht op de hedendaagse kunst (MAXXI Arte), de andere vestigt alle aandacht op de Italiaanse architectuur van vroeger en nu (MAXXI Architectuur).

Verder zijn er verschillende ruimtes voorzien die bedoeld zijn voor tentoonstellingen. Deze ruimtes overlappen en kruisen elkaar. Heel bijzonder om hierdoor te lopen!

De buitenkant en het interieur van het gebouw zijn volledig op mekaar afgestemd. Het geheel doet zelfs een beetje denken aan een ruimteschip.

Alle informatie vind je terug op www.maxxi.parc.beniculturali.it

Ook zin een citytrip Rome? Ontdek onze reisgids met ondermeer informatie over alle bezienswaardigheden Rome, musea en het Vaticaan.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen