menu

Kunnen we in de zomer van 2021 weer op reis?

Dat is een goede vraag! En een andere goede vraag is, hoeveel mensen zich momenteel deze vraag stellen? Met andere woorden, hoeveel mensen zitten er op dit moment te popelen om er weer op uit te trekken? De antwoorden op deze vragen zijn uiteraard nog niet voor de volle 100% te geven. Wat we echter wel weten is dat heel veel mensen door de coronacrisis en de lockdown niets liever willen dan de wijde wereld intrekken.

Kunnen we in de zomer van 2021 weer op reis

© Pixabay.com

Afhankelijk van de vaccinatie?

Uiteraard is de eerste voorwaarde om er van de zomer weer op uit te kunnen gaan, dat een groot deel van de bevolking gevaccineerd is. En daar lijkt het momenteel sterk op. Er wordt enorm hard gewerkt om spoedig zo veel mogelijk inwoners in te enten. Voorop de meest kwetsbare groepen. Een geruststelling voor deze bewuste groep zelf, maar natuurlijk ook voor iedereen om hen heen. De snelheid waarmee de vaccinatie plaatsvindt, maakt het absoluut mogelijk om weer vakantieplannen voor de zomer te maken. Om er spoedig weer op uit te gaan. De straat uit, de wereld in. Wie zich nu alvast wil voorbereiden op nieuwe avonturen kan alvast terecht op de website van CAMPZ.

Op reis, maar waar naartoe?

Ok, maar als de vaccinatie ons die mogelijkheid biedt, waar kunnen we dan veilig heen?
Gezien er momenteel in de meeste Europese landen wordt gevaccineerd, zijn dat voor de hand liggende reisbestemmingen. Daarbij kunnen we zowel denken aan ons eigen mooie land, als aan de landen om ons heen.
Gezien echter ook in de rest van de wereld hard wordt gewerkt aan vaccinatie, zullen ook verre reizen spoedig weer mogelijk zijn. Meerdere overzeese landen hebben momenteel het sein al op groen staan, zoals bijvoorbeeld Australië en Nieuw Zeeland. De verwachting is dat andere landen dat op korte termijn ook kunnen doen.

Het sein op groen! Letterlijk, want de tendens is dat reizigers vooral bestemmingen zoeken met veel natuur.

Onder voorwaarden reizen

Zeker, de crisis is nog niet over. We zullen er rekening mee moeten houden dat we ons per land voorlopig nog aan bepaalde regels moeten houden. Regels die veelal beginnen op de luchthaven, maar ook tijdens de reis zelf kunnen gelden. Denk aan veiligheidsmaatregelen als het gebruik van mondkapjes of afstand houden. Als die paar simpele regels ons de mogelijkheid bieden om weer eens een prachtige verre reis te maken, weer eens te genieten van wijde stranden, exotische eilanden of tropisch wouden, wat let ons dan?

Informeer je

Juist. Wat belet ons? We zijn niet geboren om binnen te zitten. We willen naar buiten. Gezien we deze crisis relatief snel van repliek hebben kunnen dienen, mogen we weer reisplannen maken.

Ten aanzien van de juiste bestemming is het daarbij vooral zaak u goed te informeren. Het internet is een goede optie, zoals de webpagina: wttc.org. Daarnaast moet u ook weten dat de reiswereld niet stil heeft gezeten. Reisorganisaties, vliegmaatschappijen, hotels en anderen zijn vragen zich uiteraard ook af of u, en hoe u van de zomer weer op reis kunt? Zij weten precies welke bestemmingen veilig zijn. Kortom, in overleg met hen kunt u gerust weer plannen maken voor een welverdiende zomerse vakantie 2021.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen