menu

Kunming

We nemen het vliegtuig van Xian naar Kunming. In het vliegtuig wordt er netjes gerocheld in de papieren afvalzakjes. Bij aankomst in Kunming banen we ons een weg tussen de illegale taxichauffeurs en stappen we in een legale taxi. Hij rijdt weg voordat we kunnen zeggen waar we heen willen. Bij het woord Camellia Hotel weet hij direct waar naar toe.,

Kunming wordt zoals zoveel Chinese steden in snel tempo volgebouwd met moderne hoge gebouwen. Toch moet er volgens de reisgidsen nog wat van de oude charme te vinden zijn. We zoeken ons een ongeluk, maar vinden het niet. 's Avonds gaan we eten in een zaaltje vlakbij het hotel, waar een Chinese dansvoorstelling wordt opgevoerd.

De volgende dag verkennen we de omgeving en bezoeken de Westelijke Heuvels. Na het beklimmen van vele trappen bereiken we de boeddhistische tempel Huating. We klimmen tot het uiterste punt waar zich een Taoïstische tempel bevindt. We hebben een goed uitzicht over het Dian-meer. Het ziet er allemaal nogal somber uit en we zijn er niet van onder de indruk. Al onze verwachtingen gaan uit naar morgen, dan gaan we het Stenen Woud bezoeken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen