menu

Koninklijke Boten Museum Bangkok

Het Koninklijke Boten Museum werd in 1972 geopend voor het publiek. Het voornaamste doel van dit museum is om de bezoekers de schoonheid van de koninklijke sloepen te tonen. Waar de vloot vroeger tijdens oorlogen gebruikt werden, zijn ze tegenwoordig een belangrijk deel van processies.,

De boten waren deel van de vloot van koning Narai de Grote, die in de zeventiende eeuw leefde. Na de dood van deze Thaise koning raakten de processies in ongebruik. Maar nadat in de achttiende eeuw Rama I aan de macht kwam, werden de boten van de koninklijke vloot nieuw leven ingeblazen, en meer sloepen werden gebouwd.

Van de oorspronkelijke vloot van 269 boten blijven er nu nog 52 over, die na de Tweede Wereldoorlog gerestaureerd werden. Het Koninklijke Boten Museum toont acht van deze prachtig versierde sloepen. Ze zijn allen zeer gedetailleerd beschilderd, en de boegbeelden van de sloepen zijn verguld. De boten worden amper nog gebruikt, en varen enkel nog uit bij speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld de Kathin-ceremonie.

De versiering van de sloepen is gebaseerd op het Ramakien-epos, Thailands nationale epos. Het Ramakien-epos zit zeer sterk verankerd in de Thaise cultuur. De boegbeelden zijn figuren uit het Ramakien-epos. De belangrijkste en bekendste boot is de zogenaamde Supphanahongsa, die vijftig meter lang is. Het boegbeeld van deze sloep stelt de zwaan Hamsa voor.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen