menu

Koninklijk paleis Amsterdam

Voor wie Amsterdam bezoekt, is een bezoekje aan het Koninklijk Paleis eigenlijk onmisbaar. Het paleis, dat zich bevindt op de Dam, is van binnen nog indrukwekkender om te zien dan van buiten.,

Het paleis is geopend voor het publiek op momenten dat het Koningshuis er zelf niet actief aanwezig is. Het wordt door het Koningshuis gebruikt voor officiële bijeenkomsten, staatsbezoeken en de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Koningin.

Elk jaar worden er daarnaast speciale evenementen georganiseerd, zoals de herdenking van de overleden Prins Claus en de presentatie van de prestigieuze Erasmus prijs. Elke zomer is er een speciale expositie, waarin elk jaar een ander aspect van het paleis belicht wordt. Dit kan een architectonisch aspect zijn, maar ook een historische gebeurtenis die uitgelicht wordt.

Heel speciaal is dat er niet alleen in de officiële zalen een kijkje genomen mag worden, ook verschillende slaapkamers en een badkamer zijn open voor het publiek. Het is echt een beleving, zeker voor Koningshuisgezinden, maar ook voor mensen die gewoon van pracht en praal houden, wat dat is er zeker, in overvloed.

Schilderijen, kroonlijsten, glas in lood, tapijten, sieraden: u kunt echt een kijkje nemen in het leven van een koningin.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen