menu

Een kleurrijke herfstvakantie in Tirol

De meeste mensen associëren Tirol met glühwein, wintersporten en warme chocolademelk bij de open haard. Zonde, want deze streek heeft juist in de herfst veel te bieden. Als de winter de zomer kruist, ontstaat er een prachtige gloed over het landschap. Wandel door de bontgekleurde bossen, snuif de frisse lucht in en geniet van de geur van vers gemaaid gras. In dit artikel staan de mooiste gebieden van west naar oost beschreven.

Pfundser Tschey

© Tirol Werbung

1. Hooggelegen Pfundser Tschey
Dankzij de hoge ligging van 1650 meter, waait er een koele bries door dit prachtige, zonnige dal. Deze omgeving prikkelt de zintuigen maximaal: de lichtbruine weides liggen er vredig bij onder een dek van dromerige wolken.

piburger

© Tirol Werbung

2. Indrukwekkende Piburger See
Oetz en Piburg wordt gescheiden door een grillige, beboste bergrug. Deze eeuwenoude rug is ontstaan in de ijstijd en zorgt voor een prachtig landschap tijdens het wandelen. Vooral de witte waterlelies langs de oever zijn een adembenemend gezicht.

telfer

© Tirol Werbung

3. Familievriendelijke Telfer Wiesen
Deze streek leent zich perfect voor rustige herfstwandelingen met de hele familie en voor de sportievelingen onder ons, voor een mooie fietstocht op de mountainbike. De bossen zijn een lust voor het oog met hun gele, oranje en gouden glans.

eulen

© Tirol Werbung

4. Religieuze Eulenwiesen en Maria Waldrast
Er is geen beter moment voor een bedevaartstocht dan de herfst, hoewel de tocht wel een uitdaging is. Wellicht kunnen de felrode bosschages het stress en onrust wegnemen, en kan er bezinning gevonden worden in het hoogstgelegen klooster van Europa.

obernberg

© Tirol Werbung

5. Schilderachtige Obernberger See
Picknick aan de over van een spiegelglad meer, dat diverse kleurschakeringen laat zien. Variërend van turkoois tot smaragdgroen, zou elke kunstenaar hier blij van worden. Dit met rust overgoten meer wordt omringd door indrukwekkende lariksbossen en imposante toppen van de Tribulaun.

tratzberg

© Tirol Werbung

6. Historisch Schloss Tratzberg
Vorstelijk gepositioneerd op een heuvel in het dal van de Inn, kan niemand dit reusachtige slot over het hoofd zien. Een steil pad door het oranje en rode bos brengt u naar het slot, waar een prachtige wandeling gecombineerd wordt met een stuk culturele 16-eeuwse geschiedenis.

ahornboden

© Tirol Werbung

7. Natuurmonument Großer Ahornboden
Sinds 1927 is dit gebied met recht een beschermd natuurmonument. Waan u tussen de 25000 bergahornen begroeide alpen, die vooral in de herfst een betoverende uitwerking hebben. Voor de natuurliefhebber is er een natuurparkhuis waar de flora en fauna uitgebreid aan bod komen.

tiefenbach

© Tirol Werbung

8. Ruige Tiefenbachklamm
Dit gebied bereidt zich al meer voor op de winter, daarom komen een windjack en goede bergschoenen goed van pas bij een wandeling door dit gebied. Hier lonkt echter wel het avontuur, de kajaks vinden hun weg door de nauwe kloof van de Brandeberger Ache.

berglsteiner

© Tirol Werbung

9. Prachtige Berglsteiner See
Dit meer eindigt absoluut in de top mooiste meren van Tirol, vooral als de bossen hun herfstkleuren laten weerspiegelen in het diepgroene water.

villgraten

© Tirol Werbung

10. Vredige Vilgraten- en Winkeltal
Dit belooft de meest vredige vakantie in de bergen, er zijn nog authentieke weggetjes en het gebied is vrij van mensenmassa’s. Ontmoet hooguit een paar wandelaars, wat koeien en de beroemde Villgrater schapen.

Meer informatie over herfstlandschappen vind je op de website van Tirol.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen