menu

Kleinwalsertal: een goed verstopt skiparadijs in Vorarlberg

Vorarlberg biedt alles wat je verlangt van een perfecte wintersportvakantie. Voor deze kleine regio in het westen van Oostenrijk is de winter al heel lang een bijzonder seizoen. Hier ontstond namelijk het moderne alpineskiën. In 1920 opende er de allereerste skischool. De eerste Oostenrijkse sleeplift lokte vanaf 1937 bosjes nieuwsgierige sneeuwliefhebbers.

Kleinwalsertal

© Kleinwalsertal Tourismus eGen, Dominik Berchtold

Veelzijdige accommodatie
Ook naast de latten wachten er genoeg sportieve avonturen in Vorarlberg. Denk maar aan pittige sneeuwschoenwandelingen, rodelsafari’s en begeleide tochten met lama’s en husky’s. Qua accommodatie heeft de regio voor elk wat wils: van luxueuze vijfsterrenhotels tot sfeervolle, familievriendelijke logeeradresjes. De Oostenrijkers demonstreren overal hun gastvrijheid met smakelijke traditionele gerechten. Culinaire fijnproevers vinden er verschillende gerenommeerde restaurants.

Het verborgen Kleinwalsertal
Het Kleinwalsertal ligt op zo’n 1.100 meter hoogte. Dit “kleines Walsertal” dankt zijn naam aan de eerste bewoners: Zwitsers afkomstig uit het kanton Wallis. Het hooggelegen dal wordt bijna volledig door bergen omringd, je kan het per auto alleen via Duitsland bereiken.

Kleinwalsertal

© Kleinwalsertal Tourismus eGen, Dominik Berchtold

“Schneelöcher”
De streek trekt zowel in het sneeuwseizoen als in de zomer duizenden koppels en gezinnen met kinderen aan. In de winter is het een echte “Schneelöcher” omdat er haast dagelijks verse sneeuw valt. Het Kleinwalsertal is een skigebied met 5 skibergen en een gemeenschappelijke skipas voor alle 130 pistenkilometers. Alles ligt dicht bij elkaar en de gratis Walserbus brengt je snel naar de gewenste locatie. Zo kan je zelfs heen en weer skiën tussen Oostenrijk en Duitsland.

Pittoreske dorpjes
Baad is een oase van rust op 1244 meter hoogte en bijzonder geliefd bij wandelaars. Het gezellige Mittelberg heeft een leuk kinderland en is ideaal voor jonge gezinnen. Riezlern blinkt uit met zijn Crystal Ground Snowpark. De Kesslerlift voert snowboarders en freestylers naar een walhalla van spannende jumps en slides. Kleine waaghalzen zijn gek op het Kids Ground Fun Park!

GenussRegion
’s Winters moet je zeker tijd maken voor een stevige sneeuwschoenwandeling. De bergen zijn ook voor beginnende stappers vlot toegankelijk en de kabelbanen bieden voetgangerskaarten aan. Onderweg ontdek je heerlijke regionale delicatessen, want Kleinwalsertal is een erkende “GenussRegion”.

Het dal verwent zijn gasten met culinaire hoogstandjes in allerlei restaurants en berghutten. Benieuwd hoe typische specialiteiten zoals kaas en rund- en wildgerechten op je bord belanden? Tijdens begeleide sneeuwschoenwandelingen krijg je een inkijkje in de plaatselijke landbouw, inclusief proeverijen.

Breitachklamm

© Kleinwalsertal Tourismus eGen

Sprookjesachtige Breitachklamm
De Breitach stroomt door het hele dal. Doorheen de tijd vormde deze rivier een indrukwekkende kloof op de grens met het volgende dorp, Oberstdorf, dat al in Duitsland ligt. Een bezoek aan deze imposante Breitachklamm vergeet je nooit: sneeuw en ijs veranderen de kloof ’s winters in een glinsterende sprookjeswereld. Jaarlijks bewonderen wel 300.000 bezoekers het 2,5 kilometer lange pad vol bevroren watervallen en sprankelende ijsgordijnen.

Info & contact

Heb je zin gekregen in een wintervakantie in het Kleinwalsertal? Meer info vind je op de website van Kleinwalsertal of neem contact op via info@kleinwalsertal.com. Voor meer informatie over Vorarlberg kunt u terecht op www.vorarlberg.travel.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen