menu

Kimbino: de ecologische en praktische keuze

Weinig dingen zijn vervelender dan de enorme stapel supermarkten folders die week in, week uit in jouw brievenbus verschijnen. Niet alleen is slechts een fractie van die papierberg echt nuttig voor je, bovendien is het ook niet bepaald ecologisch verantwoord. Desondanks verdragen we dat ongemak om de simpele reden dat het wel handig is om op de hoogte te zijn van promoties en aanbiedingen. Daar geregeld gebruik van maken kan een serieuze slok op de borrel schelen in het financiële plaatje op het einde van de maand. Moeten we dan een keuze maken tussen het milieu en onze portefeuille? Niet per se.

Indonesië
© Pexels.com

Zorg dragen voor onze planeet

Er wordt wel eens gezegd dat we maar één planeet hebben. Een waarheid als een koe en daaruit volgt ook dat we best zorg dragen voor die planeet. Bovendien leven we niet alleen op onze aardbol. Die grondig de verdoemenis in helpen is niet alleen een ramp voor mensen, maar ook voor dieren. Het gevecht voor een gezonde planeet en een goed ecologisch evenwicht is er eentje dat je zeker en vast niet alleen aan kunt gaan. Wel kan je tal van kleine dingen doen die een verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan recycleren, aan plastiek uit jouw leven bannen en nee zeggen tegen papieren flyers of folders. Of hoe de digitalisering ook voor het milieu een goede zaak is.

Baai
© Pexels.com

Papier niet hier

Absoluut een onderschatte boosdoener voor onze planeet is het gebruik van papier. Zelfs het kleinste kind weet dat papier van bomen komt, maar zelfs de meest bewuste volwassene onderschat nog vaak de impact van het rooien van bossen. Als je weet dat er elk jaar 15,3 miljard bomen gekapt worden en we de laatste 12 000 jaar 46% van onze bomen verloren zijn, dan begin je met de tip van de sluier op te lichten. Elke boom produceert op zichzelf 7000 liter zuurstof, wat voldoende is voor 50 mensen per dag. Jammer genoeg levert 1 boom ook ongeveer 80 000 A4 vellen papier. Voor 1 ton krantenpapier worden 12 bomen gerooid. Voor 1 ton kantoorpapier? 24 bomen. Tel dat samen met de wetenschap dat elke Belg jaarlijks meer dan 50 kg papierafval genereert en je beseft dat liefde voor de planeet ook betekent opletten met papier. Recycleren is daar een belangrijke stap voor, 1 ton gerecycleerd papier staat bijvoorbeeld garant voor 17 geredde bomen, maar digitaliseren misschien nog wel een betere.

Kimbino doet de dingen anders

Kimbino.be is een website die niet alleen praktisch is, maar ook oog heeft voor het milieu. Het is in essentie een digitale versie van de supermarkten folders. Niet alleen kan je snel en overzichtelijk alle folders en flyers online terugvinden, maar bovendien zijn de registratie en het maken van een account gratis. De navigatie is bijzonder overzichtelijk zodat je niet te veel tijd verliest bij het papierloos browsen doorheen de folders. Ten slotte is het ook zo dat je geen toegang tot een laptop nodig hebt om een folder even te bekijken. Er is een mobiele applicatie op komst zodat Kimbino 24/7 en eender waar bereikbaar is voor wie het nodig heeft.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen