menu

Key West

Key West is het uiterste eiland van de VS en heeft reeds een hele geschiedenis achter zich. Zo was het ooit de rijkste stad in de US maar is ook al eens bankroet geweest. Nu is het een paradijs waar geld rolt en het er wemelt van de luxueuze ressorts, toprestaurants en de grootste luxeboten die je maar kan bedenken.

,

Toch stralen de Keys nog een stukje authenticiteit uit waarbij Spaanse en Cubaanse invloeden overheersen. Havana is immers dichterbij dan Miami hier.

Wat is er te doen
Key West is een waar paradijs om er op vakantie te gaan. Niet alleen voor de vele wrakken en koralen die duikers gaan appreciëren maar ook omdat het een compact stadje is met zowel een oud als nieuw gedeelte en waar heel veel prachtige huizen functie doen als restaurant, bed en breakfast of motel.

Duval Street is de langste straat ter wereld, niet zozeer voor de lengte maar ze loopt van kust tot kust, van zee tot zee, nl van de Atlantische Oceaan tot de Golf van Mexico.

Ben je op de Keys dan kan je ook eens binnenspringen in het huis van Hemingway, een bezoek brengen aan de vele winkels of een ritje maken op een jetski. Dit alles binnen een wereld van bountystranden, palmbomen en met de geur van een Cubaanse sigaar op de achtergrond.

Praktisch
’s Avonds vind je talrijke kraampjes thv Mallory Square en The Westin Resort and Marina. Hier liggen ook tal van restaurants en kan je talrijke activiteiten plannen zoals vb jetski, duiken, big game fishing of meevaren met een catamaran.

Je bereikt The Keys via de lange interstate 1 vanuit Miami. De afstand is zo’n 250 kilometer vanuit Miami en je moet toch rekenen op zo’n 3 uur rijden.

Aan elke brug zijn er parkeermogelijkheden voorzien om een foto te nemen of om zelfs een lijntje uit te slaan, als je eigen vismateriaal hebt.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen