menu

Keoladeo National Park Bharatpur

Keoladeo National Park is een waar paradijs voor liefhebbers van vogels en andere dieren. De naam van het park is afkomstig van de Keoladeo tempel. Hoewel het park zelf niet erg groot is, kan het pronken met het grote aantal dieren dat men hier kan zien. Het park is op ongeveer twee kilometer van het centrum van Bharatpur gelegen. Keoladeo National Park is deel van het Unesco-werelderfgoed.,

In de jaren 1850 werd dit park kunstmatig aangelegd met een systeem van kanalen en dijken om de irrigatie in stand te houden. Er worden zelfs vissen in het water losgelaten om meer watervogels aan te trekken.

Niet minder dan 375 soorten vogels, waaronder zelfs enkele zeldzame vogelsoorten, zijn hier te bestuderen, en dat getal wordt elk jaar groter. Verschillende van deze vogelsoorten broeden ook in het park, omdat de omstandigheden er vrijwel ideaal zijn. Naast de vele soorten vogels kan men er ook 27 soorten zoogdieren zien en ook de flora is zeker het bekijken waard.

Het is wel aan te raden om Keoladeo National Park tussen november en maart, omdat er op dat moment veel trekvogels in het park zijn. Voertuigen zijn slechts in beperkte mate en slechts op enkele plaatsen toegelaten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen