menu

Kensington Palace Londen

Kensington Palace is sinds de 17e eeuw een residentie van de Britse Koninklijke Familie. In 1689 kocht Willem III het gebouw Nottingham House van de Graaf van Nottingham. Willem III lijdde aan astma en was op zoek naar een residentie bij Londen omgeven door schone lucht. Samen met zijn vrouw, transformeerde hij het gebouw in Kensington Palace. Sinds 1899 is het open voor publiek. Wat moet je zeker gezien hebben tijdens je bezoek?

Kensington Palace Londen

© Pixabay.com

The King’s Galery
Hier vind je de mooiste schilderijen. Het opvallendste is een kopie van Van Dyck’s portret van Charles I op een paard. De galerij is ontworpen door William Kent.

The Palace Gardens
The Sunken Garden werd aangeplant in 1908 naar een voorbeeld van een gelijkaardige tuin in Hampton Cout Palaxe. In de lente vind je er bijvoorbeeld tulpen. In de zomer kan je er genieten van onder andere geraniums en begonias. Rond de sunken garden vind je de Cradle Walk. In de tuin staat een orangerie die de sinaasappels van Koningin Anne beschermde tegen de kou.

The Kings’s Staircase
Dit is de toegang tot the King’s State Appertments. William Kent beschilderde het. Je ontdekt er een 18e eeuwse rechtszaal vol intrigerende en unieke persoonlijkheden. Het schilderij was af in 1724. Wie goed kijkt, vindt de schilder zelf tussen de bonte verzameling personages. Een kleine tip: hij houdt een schilderspalet vast.

Kensington Palace in Londen

© Pixabay.com

Kensington Palace is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
Met de bus: lijnen 70, 94, 148, 390 naar Bayswater Road of 9, 10, 49, 52, 70 en 452 naar Kensington High. Met de metro: naar High Street Kensington. Ongeveer 10 tot 15 minuten stappen naar het paleis.

Openingsuren:
1 maart t.e.m. 31 oktober: dagelijks van 10u00 tot 18u00

Toegangsprijzen:

  • Volwassenen: £16,50
  • Kinderen – 16 jaar: gratis
  • Studenten, 60+; £ 13,70

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen