menu

Kennedy Space Center

Waarschijnlijk heb je net als ons ooit wel eens gedroomd van naar de maan te vliegen of toch op zijn minst gedacht van hoe het zou zijn om in het heelal te vertoeven. Wanneer je op vakantie bent in Florida is een bezoek niet compleet zonder ook het Kennedy Space Center te bezoeken.,

Cape Canaveral
Cape Canaveral ligt op slecht een uurtje rijden van Orlando of Daytona Beach en heeft als grootste attracties niet alleen het Kennedy Space Center, maar ook het National Park Canaveral National Seashore. Dit park is 8 keer groter dan de oppervlakte van Manhattan en is de thuishaven van heel wat unieke planten en dieren. In Canaveral vertrekken of meren ook heel wat grote cruiseschepen aan, dus redenen genoeg om hier wat tijd door te brengen.

Heel wat bezoekers komen naar dit centrum op zoek naar de technologie en ontdekkingen die gedaan zijn rond één van de grootste dromen die werkelijkheid zijn geworden: mensen naar de maan brengen.

Eigen ervaringen
Een bezoek aan dit centrum is werkelijk een unieke ervaring waar je heel dicht bij de lanceerplatformen kunt komen, uitkijktorens kunt beklimmen en de omgeving kunt spotten of waar je kunt deelnemen aan enkele interactieve simulators. Het bezoek heeft ons meer kennis bijgebracht rond het heelal maar ons ook meer doen dromen over wat er zich allemaal boven ons hoofd kan afspelen. Heb je even tijd, en kun je de stranden van Florida, de wereld rond Walt Disney of de Universal Studio’s even achter je laten, dan is een bezoek een echte must. Voor een bezoek aan Cape Canaveral trek je best hele dag uit, want er is heel veel te zien.

Hoe gaat het in zijn werk?
Nadat je een toegangsticket aangeschaft hebt, kun je op geregelde tijden met een bus een grote tour maken op het terrein. Er zijn een aantal stopplaatsen waar je heel dicht komt bij de lanceerplatformen, de enorme gebouwen, de startbanen en hier en daar krijg je een woordje uitleg van een gids. Een dergelijke tour neemt ongeveer 2 uur in beslag en kan enkel onder begeleiding van een gids, waarna je terug afgezet wordt aan de ingang. Hier kan je diverse musea bezoeken. Je kan er enkele oudere raketten, motoren, onderdelen van vorige lanceringen en capsules van dichtbij bekijken of je kunt plaatsnemen in een echte simulator waarbij een lancering levensecht wordt nagebootst. Is er nog tijd over dan neem je nog een IMAX film mee in één van de theaters die er zijn.

Openingsuren
Het Kennedy Space Center in Florida is alle dagen open behalve op kerstdag en sommige lanceerdagen. Het museum en de bijhorende bezoekhallen zijn open van 9 uur tot 18 uur. Je kunt het terrein enkel bezoeken onder begeleiding en de laatste inschrijving is om 14 uur. Als je later toekomt, kun je onmogelijk nog binnen en dingen bezoeken.

Je bezoek omvat een tour op het Kennedy Space Center, een IMAX film en alle shows en musea die er zijn. Een bezoek aan het astronautenmuseum, dat voor de ingang van het terrein is, is exclusief.

Opties
In Amerika zal je merken dat bij alle shows, bezienswaardigheden en attracties, er vaak oneindig veel opties zijn, en ook hier is dit het geval. Zo kun je bijvoorbeeld een tweedaagse astronautencursus volgen of een maaltijd nuttigen met een ex-astronaut. Het spreekt voor

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen