menu

Keizerlijke fora Rome

De keizerlijke fora of keizerfora bestaan uit een reeks fora in Rome die dienden als aanvulling van het Forum Romanum. Hét openbare plein was te klein geworden om alle staatszaken en de handel vlot te laten verlopen. Ze werden gebouwd tussen 46 voor Christus en 113 na Christus. Als eerste vinden we het Forum Van Caesar, dat in opdracht van Caesar zelf werd gebouwd meteen ten noorden van het Forum Romanum. Het werd langs drie kanten omgeven door zuilen.,

Als tweede vermelden we het Forum van Augustus. Dit was zo’n 50 jaar later. Hij zorgde voor uitbreiding in oostelijke richting en hij zorgde voor een hoge muur aan de achterkant om te vermijden dat branden uit de Subaru zouden overslaan. Op dit forum bevond zich de Tempel van Ultor.

Vervolgens werd een tempelcomplex gebouwd onder keizer Vespasianus. De Vredestempel, de naam van dit complex, was het resultaat van het vieren van de verovering van Jeruzalem en de overwinning in de Joodse oorlog. De rechthoekige ruimte tussen de Vredestempel en het forum van Augustus die niet benut werd, zou door Domitianus gebruikt worden voor een klein forum.

Het nieuwe forum werd echter pas afgewerkt na diens dood, en Nerva was zijn opvolger die het dus inwijdde en er meteen ook zijn naam aan gaf.

Als laatste kunnen we het Forum van Trajanus vermelden. Dit is als laatste gebouwd en is eveneens het meest indrukwekkende van de keizerlijke fora. Het was om de verovering van Dacië te vieren. De beroemde Basilica Ulpia was hier te vinden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen