menu

Kattenkabinet Amsterdam

Voor de echte kattenliefhebbers heeft Amsterdam het ultieme uitstapje: een bezoek aan het kattenkabinet. In dit museum draait alles om poezen en katers. Er worden allerlei soorten kunst tentoongesteld, van kattenschilderijen tot kattensculpturen en kattentekeningen.,

Er hangt in de toiletten zelfs kattenbehang. De standaardcollectie herbergt werk van vele grote namen uit de kunst, zoals Picasso, Rembrandt en Corneille. Maar ook wat minder bekende, maar zeker niet minder mooie kattenkunst vindt u hier. Van tijd tot tijd vinden er tijdelijke exposities plaats met wisselende thema’s.

Een toegangskaartje is met vijf euro niet duur, en bij een groep van meer dan tien personen kost het u slechts 3.50 euro om binnen te komen. Zoals gezegd loopt de tentoongestelde kunst erg uiteen: Het wereldberoemde La Chat van Picasso, maar ook de originele tekeningen van Tom Poes hangen aan de museummuren.

Het museum is niet groot: het bevindt zich in een typisch Amsterdams grachtenpand in de zogeheten Gouden Bocht, waar het water een kromming maakt. Het museum werd opgericht in 1990, in ere van de overleden kat van een bekende Amsterdammer.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen