menu

Kalverstraat Amsterdam

In de Nederlandse versie van Monopoly is de Kalverstraat de duurste en meest prestigieuze straat die je kunt kopen. Dit ligt niet ver van de werkelijkheid: de Kalverstraat in Amsterdam is één van de bekendste winkelstraten van het land, die ongetwijfeld een geweldige reputatie heeft.,

Er zijn veel winkels van grote internationale merken te vinden. Prachtig voor degenen die het zich kunnen veroorloven om hier te winkelen, maar zeker ook de moeite voor mensen die gewoon eens willen kijken naar alle glitter en glamour die de straat uitstraalt. In de Kalverstraat vindt u naast dure en exclusieve boetieks ook gewone winkelketens, zoals de V&D en de H&M, er is dus voor ieder wat wils!

De Kalverstraat dankt haar naam aan het feit dat er vroeger koeien werden verhandeld. Dit tafereel heeft inmiddels plaats gemaakt voor winkels, winkels, en nog veel meer winkels, met om de paar meter een eetgelegenheid waar u even uit kunt puffen van al dat shoppen.

In de overdekte Kalvertoren vindt u nog meer winkels, onder meer een aantal speelgoedzaken en broodjestenten. Vanaf het restaurant op de bovenste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over de hele stad.

De Kalverstraat is niet moeilijk te vinden: hij bevindt zich recht achter de beroemde Dam. Leuk weetje: in een zijstraat van de Kalverstraat, de Spuistraat, is een winkel te vinden waar studenten van het Amsterdam Fashion Insitute (AMFI) hun kleding verkopen, de Individuals Statement store.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen