menu

Kabelbaan Lissabon

Lissabon heeft een uitgebreid openbaar vervoer netwerk. Over het algemeen zijn de afstanden in de wijken lopend goed te doen. Een bezienswaardigheid en zeker een aanrader voor toeristen is een rit in de elevador, de naam voor lift en/of kabelbaan.,

Met de elevador kun je van de beneden- naar de bovenstad gaan en andersom. Het geeft een geweldig uitzicht over onder meer de Vasco da Gamaburg, de Taag en de Vasco da Gamatoren.

Lissabon telt vier kabelbanen. Elevador de Santa Justa (1855) werd gebouwd door een leerling van Eiffel, Mesnier du Ponsard genaamd. De kabelbaan verbindt Rua do Ouro (Baixa) en Igreja do Carmo (Chiado).

Elevador da Glória (1885) is de kabelbaan tussen Restauradores en Rua de S.Pedro de Alcântara (Bairro Alto) en elevador da Bica (1888) rijdt tussen Rua do Loreto (Bairro Alto) en Rua de S.Paulo (Cais do Sodré). Tenslotte is er Elevador da Lavra (1884). De kabelbaan legt de afstanden tussen Anunciada (Restauradores) en Travessa do Forno do Torel (Anjos) af.

Een rit in een elevador is leuke, soms nuttige manier om je van A naar B te laten vervoeren om zo de stad op een andere manier te ontdekken. Voor het openbaar vervoer binnen Lissabon zijn er toeristenpassen “Passe turistico” geldig. Deze passen gelden zowel voor bussen, trams, metro en elevadores.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen