menu

Jura-kaas om van te snoepen

Morbier, Mont-d’Or, Bleu de Gex du Haut-Jur(a, Gruyère en Emmental Grand Cru label Rouge: de Franse regio Franche-Comté, op de grens met Zwitserland, biedt aan de kaasliefhebbers bijzonder gevarieerde specialiteiten aan met ongetwijfeld als heer en meester de Comté-kaas, gemaakt in de zuivere lucht van het Jura-gebergte.

Alleen de melk van de Montbéliard-koeien mag voor de vervaardiging worden gebruikt en is een natuurlijke kaas, een product zonder kleur- of smaakstoffen en ter hand genomen in kleine kaasmakerijen die vaak eeuwenoude maar bijzondere fijne tradities voor de klant open stellen. In Poligny – dé kaashoofdstad – is er ook nog een museum aan de kaasplank gewijd.

Om echter alles te weten te komen over de Comté-delicatesse kan je met de wagen best de ‘Route du Comté’ opzoeken. Je ontdekt er onderweg alles over de geschiedenis het vervaardigingproces door gepassioneerde mensen te ontmoeten die dagelijks aan de smaak en de traditie van deze kaas werken. Meer info via www.lesroutesducomte.com.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen