menu

Junagarh Fort Bikaner

Junagarh Fort werd op het einde van de zestiende eeuw gebouwd in opdracht van Raja Rai Singh. Het fort moest Bikaner beschermen tegen invallen, en deed dat ook zeer goed: slechts eenmalig werd het ingenomen. Het fort is zeker het icoon van de stad Bikaner.,

Junagarh Fort is ondanks zijn ouderdom nog in zeer goede staat, zowel langs de buitenkant als binnen in het gebouw. Het interieur van het fort is prachtig gedecoreerd. Alle kamers zijn rijkelijk versierd met muurschilderingen en de vloeren bestaan uit marmeren tegels.

Eén van de mooiste kamers van het fort is Badal Mahal, met blauwe schilderingen met wolken en regen en verscheidene portretten van Krishna en Radha. Zelfs de pilaren zijn met goud ingelegd. De ramen zijn ingezet met goud- en roodgekleurd glas.

Karan Pol is de poort die naar het oosten gelegen is omdat daar de zon opkomt, en het is de belangrijkste poort. Suraj Pol is de poort waarlangs men tegenwoordig het fort betreedt. De belangrijkste tempel van het fort is Har Mandir, waar de familie die er woonde voor de goden en godinnen bad.

Bij Junagarh Fort hoort een museum dat onder andere wapens, middeleeuwse transportmiddelen en andere historische voorwerpen zoals manuscripten en juwelen tentoonstelt.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen