menu

Juan-les-Pins

Juan-les-Pins is gelegen aan de Côte d’Azur tussen Nice en Cannes en naast Antibes. Soms worden beide steden in één adem genoemd en simpelweg Antibes-Juan-les-Pins genoemd.,

Het stadje huisvest een heleboel rijke en bekende mensen, hoofdzakelijk weggedoken in hun grote villa’s in de heuvels. Wist je trouwens dat in Antibes het koninklijke jacht van onze koning Albert ligt?

Juan-les-Pins werd vooral bekend toen personen als Ernest Hemingway en Charlie Chaplin hun interesse toonden in deze leuke en levendige havenstad. Ook vandaag de dag is er één en al activiteit in Juan-les-Pins met tal van watersportmogelijkheden. Er is een druk nachtleven, een casino, clubs en bars en vooral een leuk zandstrand.

Ook op gebied van muziek is hier wel wat te beleven met het bekende jazzfestival Jazz à Juan, dat ieder jaar doorgaat in de laatste twee weken van juli. Tal van beroemde jazzmuzikanten hebben hier al gespeeld en hun vingerafdrukken achtergelaten in de buurt van waar het festival doorgaat.  

Dorpen in de buurt van Juan-les-Pins
Er is meer moois aan de Cote d’Azur. Ook in Antibes, Biot, Cagnes-sur-Mer, Cannes, Cap Esterel, Gourdon, Grasse, Monaco, Nice, Saint-Paul-de-Vence, Saint-Raphael of bijvoorbeeld Villefranche-sur-Mer zit je goed voor een heerlijke vakantie.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen