menu

Jouw backpacking essentials voor op reis

Met jouw rugzak op weg, dat is helemaal vrij en onbezorgd genieten. Je laat het lot beslissen waar het je heen brengt en leert een streek kennen van binnenuit. Hier dan ook enkele tips voor beginnende en gevorderde backpackers over het benodigde materiaal voor je reis.

© Pexels.com

Slaapmateriaal

Om te beginnen heb je een tent nodig om je eigen slaapaccommodatie in te richten. Daarbij is het gewicht van de tent cruciaal. Trek je er alleen op uit, dan is een kleine tent voldoende. Ben je met twee of meer, dan kies je beter voor een grotere versie. Een lichter exemplaar zal een hoger prijskaartje hebben, maar achteraf zal je blij zijn met je keuze. Vergeet ook je slaapzak niet en eventueel een opblaasbaar matrasje of isolerend matje. Het zal ervoor zorgen dat je niet geradbraakt ontwaakt. 

Rugzak

Je belangrijkste metgezel tijdens je reis is je rugzak. Je hebt een stevig en geschikt exemplaar nodig om te kunnen backpacken. De rugzak die je gebruikt om naar de les of je werk te gaan, zal wellicht niet volstaan. Je zal de rugzak immers voor langere tijd moeten dragen. Een rugzak met aanpasbare schoudersteunen en een heupgordel zijn noodzakelijk voor lange trektochten, gezien het zorgt voor een spreiding van het gewicht over je schouders en heupen. 

Kies voor een voldoende groot exemplaar want het moet al jouw spullen kunnen herbergen. Bedenk wel dat hoe meer je meeneemt, hoe meer je te torsen hebt, ook op lastige hellingen en zware tochten. Je kiest het beste voor een rugzak die op zich al niet super veel weegt. Minstens even belangrijk is dat de rugzak jou op het lijf geschreven is: voor iemand met een kleine gestalte zijn sommige rugzakken te groot en omgekeerd. Laat je dus goed adviseren en probeer verschillende modellen uit alvorens je een keuze maakt.

Kledij

Vertrek met een goede basisoutfit. Voorzie je al meteen op verschillende weersomstandigheden: regenkledij en bescherming tegen de regen voor je rugzak en alles dat er in zit, een warme trui en een lange broek. Vergeet ook niet om extra ondergoed, T-shirt en een short mee te nemen. Ben je weg voor een langere periode, neem dan wat wasmiddel mee en was de gedragen kledingstukken onderweg. Stevige stapschoenen zijn een must, maar je kunt het beste nog  online sneakers kopen, om voor voldoende afwisseling in je schoeisel te zorgen. Ook handig trouwens wanneer je een musea wilt bezoeken of in een fancy restaurantje wilt dineren 😉

Kookgerei

Je kunt uiteraard niet altijd en overal in een restaurant terecht. Om te koken heb je gamellen, bestek, een kooktoestel op gas of opvouwbare barbecue en vuur nodig. Een goed isolerende drinkbus is evenzeer een must. Je kunt in het begin wat eten meenemen maar de meeste voeding zal je ter plaatse moeten aanschaffen. Iedere gram voeding komt immers bij de kilo’s die je mee moet dragen. 

Vergeet ook niet om een zaklamp, zakmes, gsm (en lader), toiletgerief (antimuggenmiddel, zonnecrème en medicatie) een handdoek, petje, je identiteitskaart, wat geld en je bankkaart mee te nemen. Ze zijn essentieel voor een zorgeloze trektocht. Nu rest je nog enkel om een leuke bestemming uit te kiezen en op pad te gaan. Have fun!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen