menu

Jomtien Beach – Pattaya

Ze kon perfect Engels waardoor we makkelijk konden communiceren en waardoor alles natuurlijk heel vlug geregeld was. Zo had ze voor ons al vlug een bus gereserveerd naar Pattaya en eenmaal aangekomen in Pattaya loodste ze ons naar een uitstekend hotelletje, het Seabreeze Hotel. Het eerste wat we er doen is bekomen van de bezichtigingen van de laatste dagen. We relaxen er aan het zwembad van ons hotel.

’s Avonds zijn we dan naar Pattaya stad gegaan waar we moesten vaststellen dat naast de winkeltjes het grootste gedeelte van de stad één bar is. Nadat we ons aperitiefje genuttigd hebben en aan de babbel geslagen waren met een paar andere Belgen zijn we, op aanraden van hen, naar de Belgian Beer Bar getrokken. Je kon er Belgische carbonades en friet krijgen en na een weekje thaise kost was dat eigenlijk wel welkom.

Zoals gepland hebben we vandaag de hele dag aan het strand gelegen. Naast het bouwen van een zandkasteel en wat zwemmen, hebben we een jetski gehuurd. Luieren is er wel niet altijd gemakkelijk. Om de haverklap staat er wel iemand aan je stoel die je zijn waar of diensten wil aanprijzen. Is het niet voor matjes, T-shirts of een massage, dan is het voor drank, voetverzorging of fruit. Nu ja, het heeft ook wel zijn charmes en het kost maar enkele baths.

Vandaag zijn we vroeg opgestaan want we hebben een dagtrip naar één van de eilandjes rond Pattaya geboekt, Kohlan Island. Naast watersporten en een rondrit op het eiland was er ook een maaltijd inbegrepen. De maaltijd was uitstekend. Garnalen, inktvisjes, … de ganse zee kwam overvloedig aan bod. Ook het dessert, met voornamelijk inheems fruit zoals banaan, ananas, kokosnoot en watermeloen, zorgde voor een waar feest in de maag.

,Wat we gisteren niet gemerkt hadden, was dat Filip zijn ‘connectie’ had meegevraagd voor het verdere verloop van de reis. Even onze wenkbrauwen gefronst, maar achteraf hebben we moeten toegeven dat ze ons nog wat bijgebracht heeft.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen