menu

Jim Thompson House Bangkok

Jim Thompson zal voor eeuwig in de herinnering van de Thaise bevolking blijven leven als de man die de zijdehandel nieuw leven inblies. Hij werd in 1906 in de Verenigde Staten geboren. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, werd hij onder andere Frankrijk en Italië gestuurd, maar op het einde van de oorlog ook naar Thailand.,

Toen Jim Thompson bericht kreeg dat hij terug mocht keren naar de Verenigde Staten, aarzelde hij echter. Hij zag in Thailand een plaats die grootse dingen kon verwachten in de toekomst. Hij hielp in het heroprichten van een hotel (het Oriental Hotel), en in deze periode groeide zijn liefde voor het land en de bevolking.

Hij besloot te investeren in de zijde-industrie, een “dode” industrie die op dat moment. Dit kende veel succes: door zijn inspanningen herleefde de zijde-industrie in Thailand. In 1967 verdween Jim Thompson tijdens een tocht door de jungle in Maleisië; zijn lichaam werd nooit gevonden.

Het museum dat het leven en werk van Jim Thompson illustreert, is gevestigd in het huis waar hij woonde toen hij in Bangkok verbleef. Eigenlijk is het meer een complex van gebouwen dan één enkel huis: het domein bestaat uit verschillende onderdelen met verschillende functies. Het is gelegen naast een smalle waterweg, die de charme van het landgoed versterkt.

Jim Thompson bezat een grote kunstcollectie, en ook deze wordt tentoongesteld in het museum. Deze collectie bestaat onder andere uit beelden, schilderijen en porselein.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen